Anmeldelser

KRISTIAN JØRGENSEN

DANSK JAZZVIOLINIST

ANMELDELSER

“Verdensklasse det er store ord, og dem plejer man sædvanligvis at være forsigtig med. Men hvis man føler de er berettigede er der ingen grund til at holde dem tilbage..Kristian Jørgensen udnytter violinens muligheder fremragende med sin egale og fyldige tone og sit sparsomt anvendte, men så meget desto mere udtryksfulde vibrato -  og med et tonesprog der sætter selve den musikalske tanke i højsædet.

Hans solo i All the Things you are bragte Toots Thielemans i erindring. En højere kompliment kan jeg ikke give...."

Boris Rabinowitsch, Politiken

“Når man hører hvilken kombination af fordybelse og leg violinisten Kristian Jørgensen og guitaristen Jacob Fischer formidler i deres duosammenspil, kan jeg ikke lade være at tænke på hvor heldige vi er at de to ikke for længst har internationaliseret deres karrierer......Jeg er tættere end længe på at bruge udtrykket musikalsk telepati...."


Læs resten

Thorbjørn Sjøgren, Politiken

“Världsklass”

Gösta Jonsson, Elfsborgs Län Allehanda, Sverige

Läs flers svenska resensioner

“Kristian Jørgensen er navnet på den store internationale arena. Han får violinen til at synge som den aldrig har sunget før”

Peter Mortensen, Vensyssel Tidende

“Ung violinist knock-outede publikum. Under et og samme tag kunne man opleve en stor del af den svenske jazzelite, men spørgsmålet var om ikke et par danske gæster stjal billedet…”

Sven Malm i Dagens Nyheter om Uppsala Jazzfestival Sverige

Fiolinspill av høy klasse ble servert på et sølvfat til dem som fikk med seg intimkonserten med danske Kristian Jørgensen og hans musikere.

Intensiteten i musikken var i perioder sterk nok til å felle store trær. Store deler av konserten var så forrykende av benkeradene i salen vugget som i en gyngestol....


Læs resten

Om Haugesund Festival Norge

KRISTIAN JØRGENSEN

DANSK JAZZVIOLINIST

Hvis du skulle få lyst til at booke mig/mit orkester i en eller anden sammenhæng - stor som lille - er du velkommen til at kontakte mig. Jeg spiller med mange forskellige musikere og i mange orkesterstørrelser, og er glad for at spille til såvel koncert, dans, reception, hyggemusik osv.Du er også velkommen til at kontakte mig når det gælder Tango Orkestret, Donau Swing eller mit samarbejde med Paul Banks.

KONTAKT

(+45) 28 72 38 73

Klingseyvej 28, 2720 ​​Vanløse

"SØD "ANMELDELSE" FRA NU AFDØDE BILLEDKUNSTNER GUNNAR SAITZ  


Hej Kristian.


Tak for sidst i Præstø Jazzklub...det var mig den gamle tandløse bassist som viste dig "suset fra vingården" .


Jeg så en udsendelse i tv igår om absolut gehør med dig og "Hjernemadsen". Den gik i alle retninger uden at komme ud af stedet , hvilket du understregede tydeligt med en MEGET lang tænkepause ved spørgsmålet: hvad er musikalitet? Og især til sidst hvor udsendelsens tema løb helt af sporet da Madsen konkluderede at selvom man ikke havde absolut gehør kunne man godt nyde og opleve musik alligevel, bare på en anden måde....


Bullshit!


Og hvis man er blind så oplever man også lyde på en anden måde. Hvis DR havde været til stede i Kirsebærkroen den aften med Revé Bohéme ville man ihvertfald få en god forklaring på hvad musikalitet er for en størrelse.


I mit lange jazzliv er det yderst sjældent at få en så overvældende oplevelse som jeg fik hin aften. Kun Oscar Peterson i KB-hallen, Coltrane i Tivoli og Roland Kirk i Montmartre kan komme i nærheden.


Din helt subtile tekniske og musikalske begavelse gør det muligt for dig at trænge ind på områder hvor de fleste jazzviolinister er forment adgang. Og hvor der ofte er fare for at ende i ren virtuoseri. At du befinder dig som en fisk i vandet på denne farlige grænse kommer jo bedst til udtryk når spiller "gipsy- jazz" - altså uden klaver og trommer. Her får man "rigtige" Kristian at høre...fra de raffinerede overtoner til kraftfulde tredobbelgrebsimprovisationer, som jeg aldrig har hørt magen til .


At være tæt på humor og klovnerier er ligefrem blevet et kendemærke hos jazzviolinister og langt ind på den klassiske violins domæne. Der er en trolddom gemt i det lille strygeinstrument som er helt unikt, og som heldigvis stadig tiltrækker en udvalgt gruppe musikere og hvor du efter min ringe mening har forstået at at forløse denne trolddom på overbevisende måde.


Din udgave af June Night, som på samme gang var en hyldest til Svend Asmussen og hans store entertainergeni, men også gav et kraftigt spark i røven på den "nye nordiske jazz" som er ved at slå jazzen ihjel sin selvtilstrækkelige, atonale,arytmiske klimperier ført an af Jacob Bro og hans pseudomediterende kumpaner - hvor selv en klassemusiker som Palle Mikkelborg er faldet i den succesombruste andedam.


Keepswinging my friend. Gunnar Saietz.